De huizenmarkt trekt langzaamaan bij – en dat is ook te merken aan het aantal verkochte woningen in de tweede helft van 2016. Zo registreerde het Kadaster in september een stijging van maar liefst 29% aan verkochte woningen ten opzichte van het voorgaande jaar. Tevens is er ook een maandelijkse stijging te herkennen in de gegevens van Kadaster. Ten opzichte van augustus zijn er zes procent meer woningen van eigenaar gewisseld in september.

Stijging aantal verkochte woningen per provincie

Uit de gegevens van het Kadaster blijkt dat de stijging in het aantal verkochte woningen per provincie enorm verschilt. Desalniettemin is er bij vrijwel elke provincie een gestage groei te herkennen sinds januari 2016. Zo is het aantal verkochte woningen in bijvoorbeeld Noord-Holland van 2423 woningen in januari naar 3910 woningen in september gestegen. Diverse woningtypen als vrijstaande woningen, appartementen en 2-onder-1 kapwoningen zijn hierbij erg populair.

Een passende hypotheek

Ook het aantal aangevraagde hypotheken is ten opzichte van het voorgaande jaar gestegen. In heel Nederland is dit een gemiddelde stijging van 20%. Deze algehele stijging op de woningmarkt is mede te danken aan de gunstige hypotheekvoorwaarden. Daarnaast wordt er een stijging van huizenprijzen verwacht door de aantrekkende huizenmarkt, waardoor men zich sneller op de huizenmarkt beweegt. Een passend hypotheekadvies kan helpen met de keuze voor de beste hypotheek voor hun situatie. Woningzoekenden in onder andere Amsterdam hebben een ruime keuze aan hypotheekadviseurs, elk met een andere prijs. Het vergelijken van hypotheekadviseurs bij Degoedkoopstehypotheekadviseurs.nl kan hierbij de uitkomst bieden. Naast een passende hypotheek kan men op deze manier ook een passende hypotheekadviseur vinden.