Een hypotheekadviseur assisteert u bij het afsluiten van een passende hypotheek. Dit kan enkel een advies zijn, maar ook het gehele afsluiten kan door een hypotheek worden gedaan. Elke hypotheekadviseur vraagt een andere prijs voor zijn of haar diensten, welke sterk uiteen kunnen lopen. Vaak wordt er gewerkt met een vast tarief, maar het is ook mogelijk dat de bemiddelingskosten van uw hypotheekadviseur op basis van uurtarief werkt. Het is altijd van belang dat u dit van tevoren goed bespreekt, zodat u niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. De hypotheekadviseur is verplicht om u een dienstverleningsdocument te overhandigen, waarin wordt vermeld wat hij/zij voor u gaat doen en wat de kosten hiervan zijn. Op basis van deze diensten worden de totale kosten geformuleerd.

Gemiddelde bemiddelingskosten hypotheekadviseurs

Het tarief voor een hypotheekadvies kan per adviseur enorm verschillen. Daarnaast is het tarief ook afhankelijk van de diensten die u graag wilt afnemen. Over het algemeen zijn de gemiddelde bemiddelingskosten van hypotheekadviseurs tussen 1000 en 3000 euro. Deze advies- en bemiddelingskosten zijn over het algemeen fiscaal aftrekbaar. Het is daarnaast ook mogelijk om de kosten mee te financieren.

Andere hypotheekadviseurs werken met een uurtarief, welke kan variëren tussen de 80 en 175 euro per uur. Normaliter besteedt een hypotheekadviseur 20 à 30 uur aan uw hypotheekadvies en de eventuele bemiddeling. Het is altijd aan te raden om dit op voorhand te bespreken, zodat misverstanden voorkomen kunnen worden.

Hypotheekadvies in Nijmegen

Wilt u bijvoorbeeld een passend hypotheekadvies van een adviseur in de regio Nijmegen? Dan kan u de verschillende hypotheekadviseurs eenvoudig met elkaar vergelijken bij Degoedkoopstehypotheekadviseurs.nl – zowel op expertise als op bemiddelingskosten. Hierdoor houdt u het heft in eigen handen, en kan u zelf bepalen hoeveel u voor het advies zou willen betalen. Ook voor andere regio’s is dit eenvoudig te vergelijken. Start uw huizenjacht met een passend advies van een hypotheekadviseur die bij u past.