De eerste kwartaalcijfers over de groei in de koopwoningmarkt was beter dan verwacht. Hierdoor stelt de Rabobank dat deze groei de komende jaren verder doorgezet zal worden.

Stijging prijzen koopwoningen

Economen van de Rabobank voorspellen dat de prijzen van koopwoningen dit jaar met 1,5 tot 3,5 procent zullen stijgen ten opzichte van vorig jaar. In het volgend jaar zal deze stijging zelfs nog hoger zijn, namelijk 2 tot 4 procent.

Lage hypotheekrente

Deze stijging is ook inherent aan de stijging in de Nederlandse economie, die met name in 2015 sterk is begonnen. De werkgelegenheid trekt aan en het besteedbaar inkomen stijgt. Dit heeft een positief effect op de woningmarkt. Ook de lage hypotheekrente en het toenemende vertrouwen van de consument bevorderen het aantrekken van de woningmarkt.

“Doordat er weer meer hypotheken worden afgesloten, zal ook de totale uitstaande hypotheekschuld vanaf dit jaar weer licht stijgen”, aldus het rapport van de Rabobank.

Positieve trend in woningmarkt

Er zijn echter een aantal maatregelen die de groei kunnen stagneren, bijvoorbeeld de beperkingen van stimuleringsmaatregelen, zoals de schenkingsvrijstelling en de strenge regels omtrent het verkrijgen van een hypotheek. De Rabobank verwacht ondanks deze maatregelen de positieve trend zich voort zal zetten.

Hypotheekadviseur op maat

Zeker met deze positieve trend is het aan te raden om u te laten adviseren door een hypotheekadviseur. Een hypotheekadviseur kan met u bekijken welke opties voor u het meest interessant zijn. Wilt u goed advies, maar ook de kosten van een hypotheekadviseur beperken? Kies dan voor de online vergelijker van De Goedkoopste Hypotheekadviseurs.

U vindt direct de goedkoopste en de beste hypotheekadviseurs bij uw in de buurt. Zo bespaart u tot wel honderden euro’s op uw hypotheekadvies. U selecteert op prijs, kwaliteit en regio. Snel en makkelijk, direct resultaat. Klik hier om naar de online vergelijker te gaan.

Lees ook het artikel op nu.nl.