Het afsluiten van een hypotheek is een uitgebreid proces met daarin veel aanbieders en vaak kleine lettertjes. Het is mogelijk om volledig zelfstandig een hypotheek af te sluiten, hiervoor moet u een test maken waar uw financiële kennis wordt getoetst. Dit kan u uiteraard geld besparen, maar een kleine fout kan grote financiële gevolgen hebben. Daarom is het altijd verstandig om hypotheek advies te vragen bij een hypotheekadviseur. Dit kunt u doen bij een bank of een onafhankelijke hypotheekadviseur.

Advies van de bank of een onafhankelijke hypotheekadviseur

Qua hypotheek advies hebben de banken en onafhankelijk hypotheekadviseurs vrijwel dezelfde rol, namelijk er voor zorgen dat u het beste advies krijgt voor uw hypotheek. Echter zal een bank beperkter zijn in keuze dan een onafhankelijke adviseur. De bank zal voornamelijk alleen haar eigen producten aanbieden. Een onafhankelijke hypotheekadviseur geeft u het beste hypotheek advies doordat hij kan bemiddelen namens verschillende banken. Hierdoor hoeft u zelf niet langs verschillende banken te gaan. De adviseur kan verschillende aanbieders vergelijken waardoor u eenvoudig de beste aanbiedingen krijgt. De goedkoopste aanbieder is namelijk niet altijd de beste.

Hypotheek advies van een onafhankelijke adviseur

Een onafhankelijke hypotheekadviseur brengt op de langere termijn veel voordelen met zich mee. U heeft 1 contact persoon met de juiste kennis en expertise. Nu moet u nog de juiste onafhankelijke hypotheekadviseur vinden. Ook hierin zijn er veel verschillende aanbieders, daarom kunt u het beste verschillende offertes vergelijken om te zien welke voordelen deze adviseur met zich mee brengt. Kies een adviseur die dicht bij u in de buurt zit, aangezien u veel contact met deze persoon zult hebben. Bent u bijvoorbeeld opzoek naar een hypotheekadviseur in regio Tilburg? Dan kunt u hier eenvoudig alle hypotheekadviseurs in de regio zien, waarbij u direct 4 offertes kunt aanvragen voor het beste onafhankelijke hypotheek advies.