U kent het misschien wel: al een tijdje bent u op zoek naar het huis van uw dromen en eindelijk heeft u het gevonden. Het huis is een plaatje en voldoet aan al uw wensen, waardoor u het eigenlijk direct zou willen kopen. Één ding bent u alleen vergeten; hoe zit het met de financiering? Tegenwoordig hoeft dit geen problemen meer te veroorzaken. Diverse hypotheekverstrekkers bieden namelijk een nieuw concept aan: een hypotheek binnen een week. Hiermee kan u diezelfde maand nog in uw droomhuis wonen!

Een hypotheek binnen een week – wat houdt dit in?

Een hypotheek binnen een week is enkel mogelijk wanneer u reeds een huis op het oog hebt. Het grootste verschil met een reguliere hypotheek is dat u zelf verantwoordelijk bent voor de aanlevering van uw gegevens. Na het oriënterende gesprek kan u zelf uw gegevens invullen, en hierbij de gewenste hypotheek en de daarbij behorende aflossing selecteren. Het ingevulde dossier wordt tijdens een adviesgesprek bij uw hypotheekverstrekker doorgenomen, waarna er een hypotheekofferte aan u wordt gegeven. Bij akkoord kan u deze ondertekenen, waarmee de hypotheekaanvraag wordt rondgemaakt. Op deze manier kan u binnen een week de sleutels van uw nieuwe huis in ontvangst nemen.

Een passend advies

De huizenmarkt trekt weer aan – en dat is ook te merken aan de snelheid waarmee huizen worden verkocht. Wanneer u een huis in een populaire wijk op het oog heeft, is het mogelijk dat het huis de volgende dag al onder bod is. In onder andere Noord-Brabant, waar steden als Breda en Tilburg erg in trek zijn op de koopmarkt, is dit proces te herkennen. Door uzelf op voorhand te oriënteren, of alvast een adviesgesprek in te plannen bij een hypotheekadviseur, kan u voorkomen dat uw droomhuis aan iemand anders wordt verkocht. Een hypotheek binnen een week wordt dan een fluitje van een cent.