U heeft het waarschijnlijk al in de kranten gezien: de hypotheekrente is historisch laag. Hier willen dan ook veel woningeigenaren van profiteren, maar dat is niet in alle gevallen mogelijk. Zo kan het zijn dat de vastgezette renteperiode van de huidige hypotheek nog niet is afgelopen. In dit geval kan een hypotheek oversluiten de uitkomst bieden.

Wanneer kan je een hypotheek oversluiten?

Dit houdt in dat je in één keer overstapt naar een hypotheekverstrekker met een lager tarief. Uiteraard gaat dit niet zomaar – afhankelijk van het aantal jaren dat de hypotheekrente nog was vastgelegd zal er door de huidige verstrekker oversluitkosten worden berekend. Hoe langer uw rentevaste periode is, des te hoger deze oversluitkosten zullen uitvallen. Een hypotheek oversluiten wordt door experts pas aangeraden als je nog minder dan 5 jaar aan een rentevaste periode vastzit. Het is daarnaast ook weer af te raden om te lang te wachten: wanneer je bijvoorbeeld nog maar 6 maanden aan een rentevaste periode vastzit, is het aan te raden om deze periode af te wachten om hoge oversluitkosten en boeterente te voorkomen.

Wilt u meer informatie over het oversluiten van uw hypotheek? Een hypotheekadviseur kan u hierbij helpen! Vind de goedkoopste hypotheekadviseur die bij uw situatie past met de vergelijker van degoedkoopstehypotheekadviseurs.nl.