Jij bent op slag verliefd…… jij hebt jouw droomhuis gezien! En dan? Hoe ga je dit nu aanpakken? Je hebt al een woning of het wordt jouw eerst woning.

Je ziet jezelf al helemaal zitten in jouw droomhuis. Je hebt het al geschilderd, ingericht en de tuin uitgezocht. Alles zit in je hoofd. Er is alleen nog een belangrijke stap te nemen. Jouw droomwoning moet ook echt van jou worden. Een goede voorbereiding is het halve werk en jij gaat op zoek naar een passende hypotheek. Maar is het niet veel verstandiger om direct een hypotheekadviseur in te schakelen?

Droomhuis

Een hypotheekadviseur begeleidt jouw en eventueel jouw partner in de 4 fases van het proces van een huis kopen:

 1. Oriënteren op een woning
 2. Oriënteren op de juiste hypotheekadviseur
 3. Hypotheekadvies
 4. afsluiten van een passende hypotheek
 1. Oriënteren op een woning

Jij hebt jouw droomwoning gevonden na een oriëntatiefase. Jij hebt rondgekeken en gezocht naar een woning die bij jouw past. Een hypotheekadviseur heeft in deze fase nog niet echt een rol. Jij kiest een woning waar jij verliefd op wordt en waar jij voor wilt gaan. De vraag is alleen wel hoeveel jij kunt lenen en wat voor een hypotheek het beste bij jou aansluit. Kun jij eigenlijk jouw droomhuis wel financieren? Dan is het ook het moment om je te orienteren op een hypotheekadviseur. Dit is een belangrijke stap.

Hypotheekadvies

Je kunt namelijk direct besparen op een hypotheekadviseur. Er zijn in jouw woonplaats meerdere adviseur die jou kunnen adviseren bij het kopen van jouw paleisje. Alleen hoe weet jij nu of je voor de beste én goedkoopste hypotheekadviseur kiest.

 1. Oriënteren op een hypotheekadviseur

Een hypotheekadviseur is van belang om jou te adviseren in de juiste hypotheekvorm. Orienteer je op welke hypotheekadviseur het beste bij jou past. Wist jij dat er wel duizend euro verschil in hypotheekadvieskosten zit? Dit is snel verdiend op een dure periode die gaat komen. Naast een goedkope adviseur wil jij natuurlijk ook de beste hypotheekadviseur. Je wilt niet alleen de beste prijs maar ook het aller beste advies. Het is toch een belangrijke beslissing in jouw leven, een huis kopen. Dit kan door een hypotheekadviseurs met elkaar te vergelijken. Houdt hierbij de reviews van andere klanten in de gaten en vergelijk op prijs en kwaliteit. Vul de vergelijker in en aan de hand van de lijst van adviseurs in jouw omgeving vraag jij direct 4 offertes aan. In een simpele stap vraag je deze offertes aan en dat alles op 1 website. Je hoeft niet naar de website van de adviseur, maar wij verzorgen jouw gehele traject in het kiezen van een adviseur. De hypotheekadviseurs nemen met jou contact op in plaats van dat jij achter een adviseur aan moet. Aan de hand van de 4 offertes die jij ontvangt maakt jij een keuze welke adviseur het beste bij jouw past.

Heb jij een keuze gemaakt? Dan is het tijd voor het echte hypotheekadvies. Wat houdt dat in?

Hypotheekadviseur advies

 1. Hypotheekadvies

En dan is het zover….. Jouw droomhuis is binnen handbereik. En je staat op het punt om het koopcontact te tekenen. Nu wordt het pas echt serieus, want nu heb je ook een hypotheek nodig om het te bekostigen. Hier komt een hypotheekadviseur van pas. Een hypotheekadviseur zal ten eerste jouw financiële situatie in kaart brengen. De adviseur bekijkt jouw inkomsten, uitgaven, schulden, eigen geld, schenkingen etc.

Ook wordt er gekeken naar de toekomst. Komen er misschien kinderen en wil jij of jouw partner minder gaan werken?

Dan is het moment om naar de hypotheekvorm te gaan kijken:

 • Heb jij een voorkeur voor stabiele of variabele maandlasten
 • Wil je per maand aflossen
 • Welke hypotheekvorm past bij jou
 • Ga je voor zekerheid of meer risico
 • Nationale Hypotheek Garantie

De hypotheekrentes worden vergeleken en er wordt gekeken naar de voorwaarden en boeteclausules.

Hieruit komt een hypotheekadvies. Samen bespreken jullie wat voor jou het beste is en waar jij je goed bij voelt. Denk goed na over:

 • Aantrekkelijke rente
 • Voorwaarden
 • Aflossingsvorm
 • Rentevaste periode
 • Hypotheekvorm
 • Mate van risico

Zodra alles is besproken en jij staat 100% achter jouw keuze dan is het zo ver…..

 1. Afsluiten van een passende hypotheek

Jij gaat een hypotheek afsluiten. Kies voor de juiste geldverstrekker en de juiste hypotheek en sluit vervolgens de hypotheek af. Hieraan zijn ook kosten verbonden. Deze kosten zitten niet in het hypotheekadvies. De afsluitprocedure is ook een nieuw proces.

De eerste stap is dat jouw hypotheekadviseur contact opneemt met de geldverstrekker en zorgt dat deze de hypotheek aan jou gaat verstrekken. Hiervoor zul jij documenten moeten aanleveren, zoals bijvoorbeeld jaaroverzichten, werkgeversverklaring etc. Zodra alles akkoord is komt er een notaris aan de pas. Een notaris heb je nodig om alles schriftelijk vast te laten leggen. En dan: Champagne! Veel plezier met jouw droomhuis. Maar first things first….. Oriënteer je op een passende hypotheekadviseur.

Vind de beste hypotheekadviseur