Wat veel consumenten niet weten is dat de tarieven van hypotheekadviseurs sterk uiteenlopen. Het invullen van een online vergelijker loont en de consument kan daardoor tot wel duizend euro besparen.

Uit recent onderzoek van de AFM en het GfK blijkt dat het gemiddelde tarief dat consumenten betalen voor hypotheekadvies 1900 euro is. Uit het onderzoek van de AFM blijkt tevens dat een kwart van de hypotheeksluiters echter nog steeds niet goed weet hoe de adviseur wordt betaald.

Een online vergelijker biedt transparantie in de tarieven voor advies over complexe financiële producten zoals hypotheken. Door het invullen van de woonplaats en het advies waar men naar op zoek is, heeft de consument direct inzicht in de tarieven van hypotheekadviseurs in de directe omgeving van de consument. Consumenten kunnen de tarieven met elkaar vergelijken en op basis van onder andere prijs een keuze maken.

De consument heeft bij een onafhankelijke online vergelijker tevens de mogelijk om te selecteren op kwaliteit. Reviews van consumenten spelen een steeds grotere rol. Uit de AFM Consumentenmonitor van juni 2015, blijkt dat naast het tarief, de kwaliteit de belangrijkste reden is om te kiezen voor de hypotheekadviseur waarbij ze hun hypotheek hebben afgesloten.

Op een onafhankelijke platform als degoedkoopstehypotheekadviseurs.nl is het mogelijk om op prijs en kwaliteit te selecteren en direct een offerte bij de gekozen adviseur aan te vragen.