Onafhankelijk Hypotheekadvies

Voor hypotheekadvies kunt u kiezen tussen een adviseur in dienst van een hypotheekverstrekker of een onafhankelijk hypotheekadviseur die bemiddelt voor verschillende hypotheekverstrekkers.

Onafhankelijke hypotheekadviseurs noemen zich onafhankelijk, omdat zij niet aan een specifieke hypotheekverstrekker gebonden zijn, zoals bijvoorbeeld een bank. Er is nog wel een verschil in onafhankelijk hypotheekadvies. Als consument is het van belang om op een aantal zaken te letten.

Is onafhankelijk hypotheekadvies écht onafhankelijk?

De vraag is namelijk of een onafhankelijke hypotheekadviseur wel echt onafhankelijk hypotheekadvies geeft. Als zij slechts met een beperkt aantal hypotheekverstrekkers zaken doen, is het advies nog steeds niet geheel onafhankelijk en wordt de keuze voor een bepaalde hypotheekverstrekker nog steeds niet bepaald door de persoonlijke wensen en mogelijkheden van de klant.

VERGELIJK ONAFHANKELIJK HYPOTHEEKADVIES

Ruime keuze uit hypotheekverstrekkers

Als u op zoek bent naar een huis, wilt u zeker weten dat u onafhankelijk advies krijgt van een adviseur. Daarbij wilt u zeker weten dat u de hypotheek vindt die bij u past en niet bij de betreffende adviseur. Bekijk daarom eerst of de hypotheekadviseurs met zo veel mogelijk hypotheekverstrekkers zaken doet. U ontvangt dan een zo objectief mogelijk hypotheekadvies en heeft een ruime keuze. Bekijk altijd de tarieven en de relatie van de adviseur ten opzichte van de verstrekker, bv aandelenrelatie.

Onafhankelijk hypotheekadvies

 

Onafhankelijke hypotheekadviseur

Een financieel dienstverlener dient zich te houden aan de Wet op het financieel toezicht (Wft). Het is verstandig om te controleren of een onafhankelijke hypotheekadviseur een erkende adviseur is en ook of de adviseur niet betrokken is bij de aan- of verkoop van de woning. Let ook op of de tussenpersoon aangesloten is bij het Kifid ( het financiële klachten instituut).

Kosten onafhankelijk hypotheekadvies

De kosten voor onafhankelijk hypotheekadvies kan sterk van elkaar verschillen. Onafhankelijke hypotheekadviseurs zijn vrij in het bepalen van het hypotheekadvies tarief. Als consument kunt u hypotheekadvies kosten met elkaar vergelijken. Wilt u hier mee over weten? Lees dan alles over kosten hypotheekadvies.