Overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering (ook risicoverzekering genoemd) is een vorm van levensverzekering. Een overlijdensrisicoverzekering keert het vooraf afgesproken bedrag uit indien de verzekerde voor een bepaalde datum overlijdt.

Doel van de overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering wordt meestal afgesloten voor de nabestaanden, bijvoorbeeld om de achterblijvende partner in staat te stellen om de hypotheek af te kunnen betalen of te kunnen stoppen met werken om de kinderen op te voeden. Een overlijdensrisicoverzekering die wordt afgesloten om de kosten van de uitvaart te kunnen betalen wordt uitvaartverzekering genoemd.

Advies over de overlijdensrisicoverzekering

Uw hypotheekadviseur kan u adviseren over de overlijdensrisicoverzekering. Hypotheekadviseurs hebben uiteenlopende tarieven en daarom is het verstandig dat u de verschillende hypotheekadviseurs vergelijkt.Degoedkoopstehypotheekadviseurs.nl vergelijkt voor u hypotheekadviseurs op: kwaliteit, tarief en de afstand tot uw woonplaats. Daarin zijn wij 100% onafhankelijk: Wij hebben géén invloed op de resultaten. Alle informatie waarover wij beschikken is met zorg voor u verzameld. Met een druk op de knop ontvangt u gratis en vrijblijvend een offerte van de hypotheekadviseur die bij u en uw budget past. Tip: Kies voor 4 verschillende offertes. De goedkoopste hypotheekadviseur hoeft niet altijd de beste te zijn, kijk ook naar de kwaliteitsscores.