Bouwdepot

Een bouwdepot is (een deel van) een lening dat bij de bank achterblijft nadat een woningfinanciering is verstrekt. Dat depot kan worden gebruikt voor het verrichten van betalingen voor facturen die zijn uitgegeven aan afgesproken bouwactiviteiten.

Het geld in het bouwdepot mag alleen voor afgesproken verbeteringen aan het huis worden gebruikt. Hier kan dus gedacht worden aan een uitbouw, dakkapel maar ook keukens en inbouwkasten. Zolang het geld nog niet is uitgegeven staat dit op een bankrekening, waarover rente wordt uitgekeerd. Sinds 1 januari 2013 is hypotheekrenteaftrek met bouwdepot alleen mogelijk in combinatie met een annuïteitenhypotheek of lineaire hypotheek.

De looptijd van een bouwdepot is maximaal 2 jaar.

Bouwdepot advies

Als u op zoekt bent naar informatie over een bouwdepot kunt u het beste terecht bij een hypotheekadviseur. Een zoektocht op het internet via google is een hele onderneming. Wij hebben voor u de online vergelijker. Als u deze vergelijker invult heeft u met één druk op de knop een overzicht van alles aangesloten hypotheekadviseurs uit Nederland geselecteerd op prijs. U heeft de keuze kiest u voor het goedkoopste hypotheekadvies, de beste kwaliteit en/of de dichtstbijzijnde hypotheekadviseur. U heeft de mogelijkheid om gratis en geheel vrijblijvend gratis offertes aan te vragen bij de goedkoopste hypotheekadviseurs bij u in de buurt. Gebruik de online vergelijker vandaag nog en bespaar direct op uw bouwdepot advies.