Effectenhypotheek

Bij de echte beleggingshypotheek, ook wel effectenhypotheek genoemd, sluit u een aflossingsvrije hypotheek af. Daarnaast bouwt u door middel van rechtstreekse beleggingen een kapitaal op om aan het einde van de looptijd de hypotheek af te lossen.

Bij deze constructie is géén levensverzekering in het spel. U profiteert dus niet van de fiscale voordelen die momenteel aan zo’n verzekering vastzitten, maar ontsnapt anderzijds aan de hoge kosten en de fiscale beperkingen ervan.

Voordelen effecten hypotheek

Een voordeel van de Effecten hypotheek is dat u alleen rente hoeft te betalen en het aandelenkapitaal doet de rest. Veel geldverstrekkers bieden u de mogelijkheid uw eigen beleggingsportefeuille in te brengen. Met een effectenhypotheek bent u veel actiever bezig met uw hypotheek dan bij andere vormen.

Nadelen effecten hypotheek

Een nadeel is dat uw hypotheekschuld vaak hoger is. Leent u bij een andere vorm tot maximaal 125% van de executiewaarde, bij de effectenhypotheek wordt vaak 130% tot 150% van de executiewaarde verstrekt om een behoorlijk aandelenkapitaal te kunnen financieren.

Hypotheekadvies

Het kiezen voor een effecten hypotheek is een keuze die u niet zonder gedegen advies wilt maken. Kies daarom voor een erkende hypotheekadviseur bij u in de buurt. Maak vandaag nog gebruik van de online vergelijker en vergelijk hypotheekadviseurs op tarief, kwaliteit en locatie. U vindt ultra snel de goedkoopste hypotheekadviseurs bij u in de regio. Bent u nieuwsgierig naar wat anderen van deze hypotheekadviseurs vinden? Bekijk dan de reviews. Deze worden geheel onafhankelijk samengesteld. Vraag gratis offertes aan bij de hypotheekadviseur tegen het goedkoopste hypotheekadvies tarief in uw regio.