Bijleenregeling

Als u uw eigen woning verkoopt en een andere woning koopt, kunt u te maken krijgen met de bijleenregeling. De bijleenregeling zorgt ervoor dat u bij het kopen van een andere woning mogelijk niet alle (hypotheek)rente mag aftrekken.

Wanneer geldt de bijleenregeling?

De bijleenregeling geldt als u uw huis verkoopt, en u geld overhoudt na het aflossen van de hypotheek of lening voor die woning (overwaarde).

Hoe werkt de bijleenregeling?

Als u uw huis verkoopt, is de opbrengst meestal hoger dan de eigenwoningschuld (bedrag waarover u rente mag aftrekken) voor die woning. Dit verschil is de overwaarde. Sluit u een hypotheek of lening af voor uw nieuwe huis? Dan mag u de rente aftrekken over maximaal de aankoopprijs van de nieuwe woning, min de eigenwoningreserve (overwaarde oude woning, en eventuele eerder ontstane overwaarde).

Bijleenregeling advies

Voor advies over de bijleenregeling kunt u terecht bij een hypotheekadviseur. U wilt natuurlijk graag de beste en de goedkoopste adviseur in uw regio. Maak dan gebruik van onze online vergelijker. Wij vergelijken op tarief, kwaliteit en locatie. Zo vindt u direct en snel de goedkoopste hypotheekadviseur bij u in de regio. U kunt gratis en vrijblijvend diverse offertes aanvragen. Kies uw hypotheekadviseur en bespaar op uw bijleenregeling advies.