Hypotheekakte

In een hypotheekakte staat vastgelegd dat u in ruil voor een geldlening uw onroerende zaak, meestal een woning als onderpand geeft aan de geldverstrekker. De hypotheekakte wordt opgesteld aan de hand van hetgeen u met uw hypotheekadviseur heeft besproken. De akte is er om de geldverstrekker te beschermen. Indien u zich niet meer aan de gemaakte afspraken kunt houden heeft de geldverstrekker het recht om het onderpand in het openbaar te verkopen. Het recht wat de geldverstrekker heeft eindigt wanneer de lening is afgelost. In een hypotheekakte worden een aantal zaken benoemd die u tevoren met de hypotheekadviseur heeft besproken:

Inhoud Hypotheekakte

  • De hoogte van de hypothecaire inschrijving
  • Een omschrijving van het onderpand
  • Hoe hoog de hypotheekrente is
  • Hoe de hypotheek wordt afgelost
  • De verplichting om de woning te verzekeren
  • De algemene voorwaarden van de hypotheek nemer, ook wel geldverstrekker.

De hypotheekakte wordt ondertekend door uzelf, de notaris en iemand de bank representeert. Heeft u een geregistreerd partner of echtgenoot, dan moet die ook tekenen voor de hypotheek.

Vind een hypotheekadviseur

De voorwaarden van de hypotheekakte worden besproken met de hypotheekadviseur en dat is waar wij van degoedkoopstehypotheekadviseur.nl in beeld komen. Wij helpen u met het vinden van de juiste hypotheekadviseur, bij u in de buurt. We vergelijken voor u hypotheekadviseur s op: kwaliteit, tarief hypotheekadviseur en afstand tot uw woonplaats. Daarin zijn wij 100% onafhankelijk: Wij hebben géén invloed op de resultaten. Alle informatie waarover wij beschikken is met zorg voor u verzameld. Met een druk op de knop ontvangt u gratis een offerte van de hypotheekadviseur die bij u en uw budget past. Tip: Kies voor 4 verschillende offertes. De goedkoopste hypotheekadviseur hoeft niet altijd de beste te zijn, kijk ook naar de kwaliteitsscores.