Restschuld

Verkocht u na 28 oktober 2012 uw woning die uw hoofdverblijf was? En is de verkoopprijs lager dan uw eigenwoningschuld? Dan hebt u een restschuld. U mag voor die restschuld nog maximaal 10 jaar na de verkoopdatum de betaalde rente en financieringskosten aftrekken.

Wat is een restschuld eigen woning?

U hebt een restschuld voor uw eigen woning als uw eigenwoningschuld (het bedrag waarover u hypotheekrente mag aftrekken) hoger is dan de verkoopprijs van de woning, na aftrek van de verkoopkosten. Verkoopkosten zijn bijvoorbeeld makelaarskosten en de kosten voor het verplichte energielabel.

Situaties gelijk aan verkoop

De regels voor de eigen woning eindigen bij overdacht van de eigen woning. Meestal is dat door verkoop, maar het kan ook op andere manieren. Bijvoorbeeld als u de woning aan een ander schenkt. Deze situaties stellen wij gelijk aan verkoop. U kunt in dat geval ook een restschuld overhouden.

Hypotheekadviseur restschuld

U vindt zelf via degoedkoopstehypotheekadviseurs.nl een hypotheekadviseur die u kan adviseren over de regels omtrent restschuld. In de online vergelijker vergelijkt u op hypotheekadviestarief, kwaliteit en uw locatie. Een hypotheekadviseur informeert u over de restschuld en de verkoop van uw woning. Wij informeren u over de kosten van dit advies. Vraag daarom nu gratis en geheel vrijblijvend gratis offertes aan.