Goed nieuws op het gebied van woningverkoop. De huizenverkoop zit in de lift. Na een sterke eerste helft van het jaar, zal de markt de rest van 2015 en zelfs 2016 verder stijgen. Het aantal verkochte woningen is zelfs met meer dan 32% gestegen ten opzichte van dezelfde maanden in 2014.

Verkoop vrijstaande woningen stijgt

Deze stijging van de verkoop van woningen is zichtbaar bij alle woningtypen, zowel vrijstaande woningen, twee-onder-een-kapwoningen en appartementen. Hoewel appartementen het tweede half jaar de minst grote stijging laat zien.

Zeker de vrijstaande woningen en twee-onder-een-kapwoningen zullen nog meer gaan stijgen. Doorstromers krijgen ook meer vertrouwen en naar verwachting zal dit tot het einde van het jaar en begin 2016 nog meer groeien. Het aantal geregistreerde hypotheken is ten opzichte van 2014 gestegen met bijna 18%. Economen voorspellen dat de verkoop van woningen in 2016 enigszins zal stagneren.

Huizenprijzen in de lift

Niet alleen de verkoop van woningen zit in de lift, ook de huizenprijzen stijgen. De prijzen stijgen dit jaar waarschijnlijk met 2 tot 3,5% ten opzichte van vorig jaar. Dit komt mede door de aantrekkelijke economische groei, groeiende werkgelegenheid en daardoor een hoger gemiddeld besteedbaar inkomen. Dit in combinatie met de lage hypotheekrente zorgt voor de groei in verkoop en huizenprijzen.

Er kan echter een kanttekening hierbij geplaatst worden. Steeds vaker staan huizen boven water, toch heeft een kwart van de huizenbezitters een woning die “onder water staat”. Dat betekent dat de hypotheek hoger is dan de waarde van de woning. Tevens kunnen huizenkopers minder lenen dan voorheen. Echter zullen deze factoren naar verwachting minder invloed hebben op de groei in de huizenverkoop en prijsstijging. De stimulerende factoren hebben in dit geval de overhand.

Bespaar op uw hypotheekadvies

Wilt u weten of de verkoop van uw huis voor u interessant is, laat u dan adviseren door een hypotheekadviseur. De prijzen van hypotheekadviseurs zijn de laatste tijd ook enorm gestegen. Maak gebruik van de online vergelijker om er zeker van te zijn dat u niet te veel betaald voor uw hypotheekadvies.

U zult zien dat u tot wel €1.000,- kunt besparen op uw hypotheekadvies bij de verkoop van woningen. Vraag via degoedkoopstehypotheekadviseurs.nl ook direct 4 offertes aan. Dit is geheel gratis en vrijblijvend. De prijzen van de betreffende vergelijker zijn enkel geldig als u via degoedkoopstehypotheekadviseurs.nl een offerte aanvraagt.

Bespaar nu op hypotheekadvies