Goed nieuws op de woningmarkt. De verkoop woningen is gestegen. Dit blijkt uit cijfers van de makelaarsvereniging NVM. Vergeleken met 2014, is er een stijging van 15% in het laatste kwartaal. Over heel 2015 bezien werden er zelfs bijna 22% meer huizen verkocht dan in 2014.

Oorzaken meer woning verkopen

Volgens NVM-voorzitter Hukker heeft deze stijging verschillende oorzaken. “De hypotheekrente is heel laag, zodat de netto lasten bij een koopwoning in vergelijking met een aantal jaren terug veel lager zijn. Terwijl die lasten bij een huurwoning juist sterk zijn gestegen.”

Verlaging Nationale Hypotheekgarantiegrens

De markt lijkt echter weinig last te hebben van de verlaging van de nationale hypotheekgarantiegrens vorige zomer, waardoor kopers minder mogen lenen en daardoor meer eigen geld mee moeten nemen om een huis te kopen.

Hukker is ook positief over de toekomst van de koopwoningmarkt. Hij verwacht dat er in 2016 tot 10% meer woningen worden verkocht, waarbij de gemiddelde verkoopprijs met zo’n 3% tot 4% omhoog gaat

Hypotheekadviseur helpt u met de verkoop van uw woning

Heeft u uw droomhuis gevonden, kijk dan snel op degoedkoopstehypotheekadviseurs.nl om een adviseur bij u in de omgeving te vinden die kan beoordelen of u de benodigde hypotheek kunt krijgen.

zoek een hypotheekadviseur voor de verkoop van uw woning