Verening Eigen Huis (VEH) concludeert dat zzp’ers die een hypotheek willen afsluiten nog steeds worden tegengewerkt. Dit blijkt uit een onderzoek uitgevoegd door het Kennig Instituut Zelfstandig Ondernemerschap (KIZO). Uit is onderzoek onder 851 zzp’ers blijkt dat 82% moeite heeft met het afsluiten van een hypotheek.

Nadelen ZZP Hypotheek

Als zzp’er dien je vaak aan aanvullende eisen te doen, zoals inbreng eigen geld of garantiestelling. Daarbij verloopt dit proces vaak moeizaam en is een hypotheekafsluiten veel lastiger dan voor mensen met een vaste aanstelling. Een ander nadeel is dat zzp’ers geen Nationale Hypotheek Garantie (NHG) kunnen krijgen, hogere advieskosten betalen en renteopslag krijgen.

Partnerinkomen ZZP

Bij hypotheekaanvragen waarbij er een partnerinkomen is, wordt het zzp-inkomen in vier van de 10 gevallen buitenbeschouwing gelaten. Banken, hypotheekadviseurs en hypotheekverstrekkers dienen zich aan te passen aan de huidige veranderde arbeidsmarkt. Er zijn inmiddels 810.000 zzp’er in Nederland.

Lees ook het artikel op nu.nl.

5 manieren om als zzp’er wel een hypotheek af te sluiten

Er zijn diverse manieren om als zzp’er wel een hypotheek te kunnen afsluiten. Nu.nl geeft hier 5 manieren voor.
“Hoewel een hypotheek niet voor iedereen in deze doelgroep beschikbaar zal zijn, kan er meer dan veel mensen denken”, zei NVB-voorzitter Chris Buijink. NU.nl verkent vijf toekomstscenario’s die het voor zzp’ers makkelijker moeten maken om een hypotheek af te sluiten.” (Nu.nl)

  1. Garantiefonds
  2. Afwijken van de norm
  3. Toekomstperspectief in acht nemen
  4. Flexibele betaling mogelijk
  5. Pensioengeld inzetten

Lees hier alles over deze 5 manieren.

Zzp’er en hypotheekadviseurs

Wilt u als zelfstandige niet teveel betalen voor uw hypotheekadvies en zoekt u de goedkoopste hypotheekadviseurs in uw regio? Maak dan gebruik van de online vergelijker en vindt het goedkoopste hypotheekadvies voor een ZZP Hypotheek.